Klæbu Bakeri

Leverandør av glutenfrie kvalitetsprodukter siden 2012

Ingrid og Frode Gerhardsen etablerte Klæbu Håndbakeri på 20 kvm i sokkeletasjen hjemme i 2012. Det ble fort trangt om plassen så vi flyttet vi bakeriet til et større lokale i Klæbu sentrum våren 2014. Etter eventyrlig vekst de neste årene måtte vi igjen se oss om etter større lokaler. Høsten 2016 flyttet vi inn i de lokalene hvor vi er i dag, og har nå et moderne bakeri på 1100 kvm.

I 2024 endret vi navnet fra Klæbu Håndbakeri til det litt kortere Klæbu Bakeri. Vi mener dette navnet er mer passende for det bakeriet vi er dag, selv om mye av produksjonen fortsatt blir gjort for hånd. Bakst med god smak og høy kvalitet er fortsatt det viktigste for oss, og det er ingen grunn til at glutenfritt ikke skal kunne smake magisk godt!

Det mest sertifiserte bakeriet i Norge

Bakeriet ble startet fordi vi selv savnet gode glutenfrie alternativer i butikkene (se vår historie). Vi hadde selvsagt lang erfaring med baking og håndtering av glutenfritt privat, men yrkesmessig har vi jobbet i databransjen i mange år. Det har nok preget vårt syn på hvordan ting skal gjøres. Klæbu Bakeri har utarbeidet gode styringssystemer med rutiner, prosedyrer og dokumentasjon som er sertifisert av DNV (Det Norske Veritas).

Vi er sertifisert innen følgende standarder:

Matsikkerhet
Kvalitet, Miljø &
Arbeidsmiljø

I tillegg jobber vi etter standarden for informasjonssikkerhet, ISO 27000.

Klæbu Bakeri var også nr 5 i Norge til å ta i bruk den internasjonale Cross Grain lisenseringen for glutenfrie produkter. Vi ble kåret til «Årets glutenfrie bedrift» av Norsk Cøliakiforening i 2018 og 2023.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Vi hadde lenge en drøm om å starte et helt glutenfritt bakeri og i 2012 etablerte vi Klæbu Håndbakeri AS som et familiedrevet bakeri.

Vår første befatning med cøliaki fikk vi da en av våre gutter fikk diagnosen i -99. Han var da 1,5 år gammel og hadde vært svært syk et halvt års tid. Lettelsen var stor da vi skjønte at alt som skulle til for å få en frisk gutt, var å holde han unna mat med gluten. Vi gikk i gang med baking og annen matlaging og må vel innrømme at det var ikke alt som ble spiselig den første tiden. Mye prøving og feiling, men bakekurs i regi av NCF ga oss en dytt i riktig retning. Baking ble etter hvert ikke noe problem. Ingrid ble selv bakeleder og har holdt bakekurs for NCF i Trøndelag i flere år.

På en ferietur til Gøteborg i -05 opplevde vi for første gang å komme inn i et helt glutenfritt bakeri. Det både luktet og så godt ut. Øynene var store da det gikk opp junior han at her var det bare å velge blant alle godsakene bak glassdisken! Det var et like stort øyeblikk for oss foreldre som det var for vår sønn, og det var nok her drømmen om et glutenfritt bakeri oppsto. De fleste av oss tar det for gitt at man bare kan stikke innom et sted å kjøpe seg ferskt bakverk. Slik er det ikke for cøliakere.

Kontakt oss

Forbrukerkontakt:

kundeservice[at]glutenfritt.no

Telefon: 454 97 777

Firmainformasjon:

Klæbu Bakeri AS

Skarpsnovegen 7, 7540 Klæbu

Telefon: 454 93 333

Bakeriutsalg og kafé

Åpningstider:

Tirsdag: 11.00-13.00

Torsdag: 11.00-17.00

© 2024 Klæbu Bakeri AS. Alle rettigheter reservert. Utviklet av VinnVinn Reklame | Personvernerklæring