Selma kafe og konditori Sandnes

Testet: Selma Kafe og Konditori, Sandnes (Elda)

Elda gitt mange frokoster og lunsjer en ekstra piss med sine fantastiske glutenfrie produkter i frysedisken. Så da vi hørte at Elda bakeri også står bak et eget kafé-utsalg – Selma – gikk turen innom Sandnes, uten at vi hadde andre ærender i byen. Kun for å sjekke om Selma leverer på glutenfritt!

Kjip beliggenhet – med én fordel

Selma ligger plassert i Amfi Vågen i Sandnes, som viser seg å være et usannsynlig rotete senter å finne frem i, med flere avdelinger på hver sin side av gata, bunnet sammen med gangbroer. Selma finner du i 1. etasje i bygg «sør». Vi rynker litt på nesen av tanken på «kjøpesenterkafé», men Selma skal ha ros for et trivelig lokale, tross litt kjipe omgivelser.

Og det er én fordel med at kaféen ligger i et kjøpesenter: du kan spise glutenfritt lunsj helt til klokka 21 😉

Bugner ikke av glutenfritt

Ikke nyskapende glutenfritt: Tradisjonelt og «greit», men ikke veldig spennende glutenfri disk.

Vi visste ikke hva vi kunne forvente da vi ankom Selma Kafe og Konditori, men må innrømme at vi ble litt skuffet da vi tok disken nærmere i øyensyn. Greit nok at dette ikke er en ren glutenfri kafé, men et «vanlig» bakeri som også fungerer som utsalgssted for Elda sine glutenfrie produkter (som er produsert i egne, glutenfri lokaler).

Vi synes likevel «glutenfridisken» var en smule kjedelig. Det stod ikke på fristende småkaker og kjeks, men brødmaten manglet dessverre i disken. Vi fikk opplyst at de kunne smøre (de velkjente) Elda-rundstykkene og baguettene bak, men vi kunne likevel ønsket at det bugnet litt mer av fristende påsmurt i disken.

Dessuten hadde de dessverre ikke mer igjen av vår favoritt – «lyse frokostbrød», så vi måtte ta til takke med et grovt rundstykke.

Vi var (nøye beregnet) sultne ved ankomst, så vi fikk også plass til en glutenfri pastasalat på lunsjbordet. Dette var en majonesbasert kaloribombe med glutenfri pasta, som smakte aldeles utmerket!

Service og glutenfri kunnskap

Til vanlig kan man føle seg litt ukomfortabel og usikker når man spiser glutenfritt på et «glutenbakeri». Tar de hensyn under produksjon, og når de smører produktene? Skjønner de hvor lite forurensing som skal til?

Her slappet vi helt av på Selma. De serviceinnstilte ansatte viste gang på gang at de hadde høy kompetanse på glutenfritt, så det hele føltes veldig som en trygg og god glutenfri opplevelse. Og vissheten om at produktene faktisk produseres i Elda sine egne, glutenfri lokaler, gjør også at du kan nyte maten til fulle – med lave skuldre.

Glutenfritt med hjem: Kaféen er også utsalgssted for Elda sine glutenfrie produkter, i fersk tilstand! Fyll posen på vei hjem!

Glutenfri anmeldelse Selma Kafe og Konditori

Hvor? Selma Kafe og Konditori, Amfi Vågen, Elvegata 9, Sandnes

Prisnivå: Moderat, her er det «vanlige kafépriser»

Glutenfri dom, voksne: God, trygg og mettende glutenfri mat i et smule kjedelig kafélokale. Minus for litt lite innbydende glutenfridisk, vi skulle ønske det «bugnet» litt mer. At man må «spesialbestille» smøring av glutenfri varer gir oss assosiasjoner til et helt vanlig bakeri med «noe glutefritt på lur». Det virker rett og slett som kvaliteten og kunnskapen på glutenfritt her er mye større enn det de klarer å vise i disken. Bruk de ansatte og snakk med dem, så får du en god, påsmurt matopplevelse!

Glutenfri dom, barn: Barnevennlig smak på det meste her, og lokalet er stort med god tumleplass. Ikke trenger man å være redd for om barna støyer litt heller, for dette er langt fra noen «rolig, romatisk plass for voksne».

Gjenkjøp? Jepp, vi kommer tilbake. Men det blir neste gang vi skal til Sandnes likevel. Selma er gode på glutenfritt, men ikke verdt turen til Sandnes alene. Da kan man heller kose seg med varer fra Elda fra butikken hjemme.