Oslo Raw Glutenfri mat

Oslo Raw – glutenfri test

Vi digger steder der ALT er glutenfritt, og Oslo Raw er en slik plass. Derfor var det høye forventninger og stor spenning da vi testet den glutenfrie kaféen. Var maten digg og stemningen god?

I beste utkant

Oslo Raw har 2 kaféer i Oslo, på Adamstuen og på Frogner. Rå, glutenfri mat for fiffen, og litt usentralt, sier du?

Glutenfritt i Oslo: Oslo Raw på Frogner
Glutenfritt med stil: OK, du må gå knappe 20 minutter fra Karl Johan, men da kan du jaggu spise glutenfritt i nydelige omgivelser på Frogner også!

Vi valgte å teste kaféen som er mest sentral i forhold til Oslo sentrum, nemlig Frogner. Oslo Raw Frogner finner du i Skovveien 16, et par gater oppom Slottsparken. Cirka 20 minutter tok det å gå hit fra Stortinget. Akkurat lang nok tid til at du blir passe sulten ved ankomst. Og nabolaget er upåklagelig. Her er det klasse!

Klasse er det også på lokalene til Oslo Raw. Vi snakker ærverdig Frogner-gård med høyt under taket, lysekroner, små, runde bord og blomster i vinduskarmen. Omgivelser som innbyr til skikkelig kosestund – om maten gjør det samme.

Oslo Raw Frogner
Romantisk: Hvem vil vel ikke ta en glutenfri matbit her?

Meny med glutenfrie fristelser

Utvalget i disken var både rikholdig og fristende, med grove, rustikke brødskiver med raust med pålegg, salater, yoghurt-bowls, grøt, cookies, (overlessede) vafler, puddinger, smoothies, «shakes», og de lekreste kaker. Alt glutenfritt! Nesten for godt til å være sant, faktisk …

Alt glutenfritt: Her er det bare å velge …

Betjeningen, som var av det serviceinnstilte, kunnskapsrike og engasjerte slaget, kunne fortelle at noen av produktene inneholdt havre. Glutenfri, selvsagt, men verdt å være oppmerksom på for den som ikke tåler havre.

Det største problemet med utvalget, var å velge.

Voksen smak

Glutenfri mat på Oslo Raw
Umulig å motstå: Skal det være en glutenfri kake? Seff!

For en som ikke tåler gluten, er dette som å være i himmelen. Du kan velge hva du vil uten bekymring, og alt ser nesten for godt til å være ekte.

Godt var det det meste også. Grisegodt, faktisk! Men vi gjorde oss også en erfaring med at det er lett å glemme at dette ikke bare er et glutenfritt spisested, men en raw-kafé.

Og raw, fant vi ut, kjennetegnes gjerne av en litt «voksen» smak. At kakene gjerne ikke er like søte som de ser ut, at smoothiene er litt sunnere enn «vanlig», og at brusen ikke er fra Coca-Cola, men gjerne er av den fermenterte typen.

Så mens vi voksne i testfamilien digget maten (både med øynene og ganen), var det smaksmessig bom for barna på noen av de søte rettene, som de ikke syntes var søte nok.

Dette var ikke noe krise, siden vi voksne gjerne tok et ekstra kakestykke. For undertegnede, som ikke er glad i for søte kaker, var de nemlig «perfect match».

Glutenfritt på Oslo Raw
Overdådig, glutenfri favoritt: Vaffel med hjemmelaget nutella og «full pakke»!

Til slutt traff også ungene blink: med belgisk bananvaffel toppet med hjemmelaget «nutella», bær og vegansk krem. Denne falt såpass godt i smak hos både 8 og 12-åringene at det var akutt fare for overspising! 3-åringen likte også vaffelen, men gikk ikke heeelt bananas.

Oslo Raw Glutenfri mat
Sunn favoritt: Disse glutenfrie blingsene holder deg gående en stund!

Vi voksne likte det meste vi smakte på (som var ganske så mye etterhvert), men favoritten ble nok en panneristet toast (syykt godt glutenfritt grovbrød!) med avocado på. Mye avocado! Og litt chiliflak, olivenolje og havsalt. En meget enkel rett, men det enkle er jo ofte det beste, er det ikke?

Drikke, type alternativ og mettende

Oslo Raw kafé
Kooos: God stemning og god drikke til den glutenfrie maten på Oslo Raw Frogner.

Utvalget av kaffe og te er bra, og latte-menyen skiller seg ut. Her er det nemlig ikke vanlig melk som gjelder, men et fantasirikt utvalg av alternative melketyper. Og de variantene vi prøvde var alle gode, så prøv gjerne noe nytt!

Smoothies og «shakes» i disken er fargerike og innbydende. Sunne er de nok også, noe man kunne ane på smaken. Også her var det nemlig litt «voksen smak», og 3-åringen måtte etter å ha prøvd 2 ulike farger innse at dette nok ikke var en favoritt hos henne, selv om «de ser så gode ut».

Noen av «shakene» inneholder forresten proteinpulver, ble vi fortalt. Perfekt å grabbe med som et mellommåltid om du har det travelt, med andre ord. Men dumt å satse på om du sitter og spiser i kaféen, da vil vi heller anbefale å bruke magens kapasitet på noe av den digge, glutenfri maten!

Oslo Raw Anmeldelse
Velkommen: Oslo Raw har et flott lokale som innbyr til glutenfri kos, men er ikke byens mest barnevennlige kafé.

Glutenfri anmeldelse, Oslo Raw

Hvor? Oslo Raw Frogner, Skovveien 16 (20 min gange fra Stortinget)

Prisnivå: Moderat, med «vanlige kafépriser»

Meny: Oslo Raw meny, mat

Glutenfri dom, voksne: Vi voksne eeelsket miljøet og maten! Vær forberedt på at det ikke er den søteste «konditorimaten» du får servert her. Men den er nydelig – både for gane, øyne og kropp!

Glutenfri dom, barn: Denne plassen passer nok aller best for voksne, selv om det er noen glutenfrie høydepunkter for barn å spore også. Vaffel med hjemmelaget nutella slo best an.

Gjenkjøp? JAAA, vi kommer tilbake! Men da på romantisk date uten barn. Det passer både lokalet og maten aller best for.