Lakris gluten

Oversikt: Glutenfri lakris. Hvilken lakris er glutenfri i butikken?

Lakris inneholder ofte gluten, men kan også gi nydelige, glutenfrie smaksopplevelser. Vi gir deg en oversikt over hvilket lakris-godteri som er glutenfritt, og hvilken lakris som inneholder gluten.

Øverst i saken lister vi opp trygt, glutenfritt lakris-godteri, mens nederst finner du en oversikt over godteri du ikke må sette tenna i: lakris som inneholder gluten.

Glutenfri lakris: Lakris er sååå digg, men mye lakris inneholder gluten. Vi hjelper deg å velge glutenfri lakris!

Glutenfri lakris

Følgende lakrisgodteri er glutenfritt, og kan nytes trygt: (ingredienser kan endres, så sjekk alltid innholdsdeklarasjonen!)

Kick glutenfri lakris
Glutenfritt kick: Heldigvis finnes en god del glutenfri lakris, for eksempel Kick.

Kick lakrisbar: Alle Kicks nyyydelige, myke lakrisbarer er glutenfrie, både Kick Original, Kick Lemon, Kick, Seasalt, Kick Raspberry og Kick Mango. Nyt dem!

Skipper Lakrisbåter: Nidar Skipper lakrisbåter har vært på markedet leeenge, men holder seg fortsatt flytende. Og de er glutenfrie!

Tyrkisk Pepper: Tyrkisk Pepper (både Original og Megahot) er glutenfritt! Kjør på, til flammene står ut av munnen!

NOX lakriskarameller: NOX lakriskarameller er også glutenfrie. Kos deg max med NOX!

Glutenfri lakris-karamell: God og glutenfri, en god kombo.

Lakris Bites: Har du smakt Lakris Bites fra Candy People? Det kan du gjøre, hvis du tåler spor av gluten.

Jacobs Lakriskuler: Jacobs Lakriskuler er en favoritt hos mange, og du kan trygt takke ja til disse. Jacobs Lakriskuler er nemlig glutenfrie.

IFA pastiller: Tygg (eller sug) i vei! Ivar F. Andresens superpastiller er glutenfrie!

Salt Sild: Salt Sild (som i godteritypen) er digg! Og heldigvis er Malaco Salt Sild glutenfri!

Glutenfri og digg: Salt Sild er glutenfri!

Ga-Jol Lakrids: De danske, myke, runde lakrisbitene fra Ga-Jol er glutenfrie. Både Ga-Jol Salt Lakrids, Ga-Jol Salt Lakrids Chili & Peber og Ga-Jol Sød Lakrids er glutenfrie.

Ahlgrens Salte Bilar: Lakrisvarianten av Sveriges mest kjøpe biler er trygg! Ahlgrens Bilar Salta er glutenfrie.

Lakrisgutta fudge og sjokolade: Selv om de de fleste produktene til Lakrisgutta inneholder gluten, er det heldigvis noen unntak. Lakrisgutta Lakrisfudge er glutenfr, og goood! Også storplaten fra Nidar med Lakrisgutta lakris er i utgangspunktet glutenfri, men denne kan inneholde spor av gluten.

Nero lakrissjokolade: Komboen lakris og sjokolade funker bra, så det er jaggu bra at den gamle traveren Nidar Nero er glutenfri.

Lakris med gluten

Over til det kjipe, men viktige: Hvilken lakris inneholder gluten? Dette er ikke en fullstendig oversikt over all lakris som inneholder gluten/hvete, så vær også på vakt selv. Bruk listen til å orientere deg om hvilke lakris-produkter du kan gå rett forbi i butikken:

Pepe: De klassiske Pepe lakrisstengene og bitene (de med pandaen på pakken, vettu) har hvetemel langt oppe på ingredienslista, så det er bare å lete videre om du ikke tåler gluten og er fysen på noe lakris.

Populær panda med gluten: En klassiker, men dessverre full av gluten 🙁

Bassetts: Bassetts Allsorts Liquorice er en godteri-klassiker, men de klassiske «engelske» bitene inneholder gluten, så ikke bruk mer tid på disse.

Heksehyl: Gode, gamle Tom’s Heksehyl, er dessverre også stinne av hvetemel.

Draumur: De islandske lakriskaramellene Draumur, som i det siste har blitt svært populære i Norge, inneholder gluten. Dermed er dropper vi disse!

Godt & Blandet: Malacos Godt & Blandet inneholder lakrisbiter, og disse er det hvete i. Også i Godt & Blandet Salt (bare lakris) er det gluten, så la disse posene bli igjen i butikken!

Godt & Gluten: Vi vet den ser digg ut, men du må stå over, for Godt & Blandet inneholder gluten!

Malaco Lakrissnører: Lakris Snøre er metervis med gluten. Styr unna!

Haribo: Haribo har flere ulike lakrisprodukter som inneholder gluten, så følg med! Godterposen Haribo Salty Sea inneholder blant annet hvete, så ikke dykk ned i denne. I tillegg må du manøvrere unna andre glutenbomber fra Haribo: Haribo Rotella/Lakrishjul (rullene med lakrissnører) inneholder gluten, både Haribo Matador Mix og Matador Mix Dark inneholder gluten, og Haribo Konfekties (lakrisstengene med rosa og gul «krem») er fulle av hvete.

Skipper’s Lakrispiper: Lakrispipene er lovlige i Norge igjen, men tåler du ikke gluten, er det ingen vits i å begynne å «røyke» de mest populære pipene. Skipper’s Lakrispiper inneholder nemlig gluten. Fysjom!

Lakrispipe gluten
Lovlig glutenbombe: Lovlig å sutte på, men dessverre med gluten 🙁

Lakrisgutta: De fleste av Lakrisguttas produkter inneholder gluten, så både storselgeren Lakrisgutta Sopelim (tykke, myke lakrisstenger), og deres mer fruktige varianter med myke stenger må vi som ikke tåler gluten styre unna.

ORO lakriskuler: Boksene med ORO lakriskuler har blitt populære på mange bord, men si «nei takk» om du får tilbud om disse. ORO lakriskuler inneholder nemlig gluten.

Fazer Skolekridt: Skolekritt er dritt! I alle fall for de som ikke tåler gluten. Fazer Skolekridt inneholder nemlig hvete.

Har du tips om lakris og gluten?

Tips til annet lakris-godteri som er glutenfritt, eller lakris med gluten, som man bør styre unna? Gi dine tips i kommentarfeltet nederst på siden, så lager vi sammen den beste oversikten over lakris og gluten! Takk!