Glutenfrie muffins er superenkle å lage, og blir vellykkede hver gang. Så dropp ferdig-posen, og lag dem fra bunnen av.

Faktisk tør vi påstå at hjemmelagde glutenfrie muffins er like lette å lage og like gode på smak som muffins med gluten.
De er bankers i barnebursdager, på skoleavslutninger, og på dugnaden. Men smell gjerne også sammen glutenfrie muffins en søndag ettermiddag eller en kveld du er fysen på noe godt.
Ingredienser glutenfrie muffins:
2 store egg
125 gram sukker
125 gram smør (kan erstattes med rapsolje for litt sunnere muffins)
1 ts vaniljesukker
125 gram glutenfri melblanding, fin
Fremgangsmåte glutenfrie muffins:
Sett stekeovnen på 180 grader, og finn frem en bakebolle. Smelt smør (mykt smør trenger ikke smeltes, om du vil spare litt tid), og rør alle ingrediensene sammen til en jevn røre.
Fordel muffinsformer på en bakeplate. Fyll formene ca halvfulle med røre.
Stek muffinsene i ca 18 minutter. Følg med underveis, for brente muffins er ikke stas!
Nyt!
Andre smaker på glutenfrie muffins:
Oppskriften over en en basisoppskrift. Eksperimenter gjerne med å tilsette et par teskjeer kakao for sjokolademuffins, blåbær for blåbærmuffins eller sjokoladebiter for litt «american style».
Hold dem glutenfrie!
Ikke vant med å bake glutenfritt, og skal bake glutenfrie muffins til barnebursdag, skoleavslutning e.l.? Husk at for at glutenfrie bakst skal være trygg for de som trenger å spise glutenfritt, krever det at du er svært nøye.
Redskap, bakebolle etc. må være ekstra godt rengjort, uten noe rester fra tidligere baking. Og det er viktig at smør er nytt (ikke brukt på bord der kniver har tatt fra det etter å ha vært brukt på «gluten-skiver»).
Du må logge inn for å legge inn kommentar.