Friggs kikertkaker

Ny favoritt: Glutenfrie kikertkaker

Vår kanskje største glutenfrie favoritt fra siste produktslipp i dagligvarebutikkene finner du ikke i glutenfrihylla.

Så langt unna glutenfrihylla man kan komme, nærmere bestemt i knekkebrødavdelingen i «glutenland», står en «glutenfri overraskelse» du bare teste! Det er ikke riskaker, men det ligner veldig …

Det har vært en del snakk om risbrød og deres mulige innhold av det uheldige stoffet arsen i det siste. Faktisk har Mattilsynet gått ut og advart mot at barn ikke bør spise riskaker. Det er kanskje nettopp derfor Friggs ser muligheten til å lansere flere alternative «riskake-lignenede» produkter på markedet nå.

Friggs har derfor heller poppet kikerter, og laget noen usedvanlig gode (og glutenfrie) kikertkaker.

Smak av … eh?

Hvilken smak, spør du?

OK, vi klarer knapt uttale det, men skrive det kan vi: sriracha! Cream Cheese Sriracha!

Digge og glutenfrie: Vi hadde aldri hørt om Sriracha før, men plutselig var det en favorittsmak!

Etter litt reaserch fant vi ut at sriracha er en sterk chilisaus som er laget av chili, eddik, hvitløk, sukker og salt. Og hvorfor dette navnet? Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.

Det gir mening, og vi nikker gjenkjennende til ingrediensene i sriracha-sausen. For disse glutenfrie kikertkakene har en sting av chili, men samtidig en sødme – og en perfekt, ørliten touch av syre.

Hva inneholder glutenfrie kikertkaker?

Tar vi en titt på innholdsdeklarasjonen, er denne relativt lang. Men senk skuldrene – ingen potensielle «glutenfeller» å finne blant ingrediensene her!

Mye, men glutenfritt: Mye rart, men heldigvis er alt glutenfritt!

At «riskakene» er basert på kikerter får også karbohydratnivået ned til 53%, der vanlige riskaker ligger og snuser på 80%. Det eneste vi har å utsette på ernæringsmessig, er at saltinnholdet er høyt. Nærmere bestemt 1,4 % av kikertkakene er salt. Men med tanke på at en hel pakke er 125 gram (de veier nesten ingenting), så bør ikke dette være noe problem.

Godt, men dyrt

Det koster å spise godt (og gjerne litt sunnere). 37 kroner skal Meny ha for en pakke Friggs glutenfrie kikertkaker. Og med en nettovekt på 125 gram, tilsvarer det en kilopris på rett under 300 kroner (!) Men igjen, du har vel ikke tenkt å spise bare kikertkaker?

Friggs glutenfrie kikertkaker – konklusjon

Produsent: Friggs

Kjøpes hos: Diverse dagligvarebutikker

Pris: Ca 37,- for 125 gram (Meny). Litt i overkant, men de er jo så gode …

Gjenkjøp? JA! Vi har allerede kjøpt Friggs Kikertkaker Cream Cheese Sriracha flere ganger, og akkurat det fortsetter vi nok med

Digge kikertkaker med spennende smak, som passer like godt på frostbordet som til snack. Må prøves med godt med smør på!

Ernæringsmessig også et bra produkt, men inneholder litt mye salt. Dette og en stiv pris er våre eneste ankepunkter. Ellers er det bare glutenfri jubel!