Test av glutenfrie jordbærsnører

Glutenfrie jordbærsnører

De fleste glutenfrie som kommer fra «den andre siden» husker både jordbærsnører og jordbærstenger, som gjerne kommer fra Malaco, Pingvin, Lakrisgutta eller Toms.

Enten du nikker gjenkjennende, eller bare har latt deg friste av venner som gomler på disse produktene, så har vi gode nyheter til deg: nå kan du få en smak av glutenfrie jordbærsnører / glutenfri jordbærstang!

Strawberry Peelers fra FruitBowl er produktet du skal se etter. Vi fant det i glutenfrihylla på Coop Extra, og måtte selvfølgelig teste umiddelbart!

I det du griper pakningen, er det to ting som slår deg: den er veeeldig lett (glem 10 meter snører!), og den prøver å selge seg inn som sunn.

I tillegg til jordbærsnørene er glutenfrie, er de også sukkerfri og kan angivelig telle som 1 av 5 om dagen (!)

Sjeldent blir vi skuffet når noe er sunt, men her hadde vi håpet på «ekte» jordbærsnører/jordbærstang – stappet med sukker og e-stoffer. Inntil vi smakte …

Jøss-smak

Når du åpner pakken, åpenbarer en kombiløsning seg: jordbærstang og jordbærsnøerer i ett! Foretrekker du stang, spiser du i vei. Er du jordbærsnøre-typen, drar du snørene fra hverandre. Ganske genialt! Men smaken?

Dette er noe annet enn glutenvariantene! Konsistensen er god, «smidig» og lett-tygget. Og smaken heller (mye) mer mot syrlig enn søtt. Faktisk såpass fruktig at vi begynner å tro på at dette ikke er så usunt.

Definitivt noe annet enn glutenutgavene av jordbærsnører og jordbærstenger, men akkurat det plaget oss ikke særlig. For dette var godt!

Fornøyelsen var i dyreste laget, med sine 15 kroner for 16 gram (nesten en krone pr gram). Men vi kjøper garantert igjen! (Edit: det skjedde allerede dagen etter …)