Glutenfrie ferdigretter i kopp

Oversikt: glutenfrie ferdigretter i kopp (tilsett vann)

Av og til trenger man kjapt påfyll av energi, og det er noe eget med varm mat. Tidligere har det ikke vært så enkelt å få seg en liten varm, glutenfri matbit på tur. Men nå finnes det ulike glutenfrie ferdigretter i «kopp» Men hvilke er best?

Felles for alle disse rettene, er at de ligger ferdig i kopp, så det eneste man trenger, er å tilsette varmt vann. Altså trenger du en termos med varmt vann for å nyte rettene, eventuelt å «låne» litt tevann i en kaffemaskin e.l. Produktene er presentert i tilfeldig rekkefølge.

Toro Rett i Koppen Potetmos

Å kunne «smelle opp» litt potetmos på biltur, på lesesalen, mellom kampene i cupen, på skogstur – eller når det måtte være – er digg. Og at Toro sin ferdige kopp også inneholder kjøttbiter, gjør det enda bedre.

Rett i Koppen Glutenfri potetmos i kopp
Glutenfri potetmos: velfylt kopp, og innbydende med urter

Hva trenger du? Varmt vann og skje. Det er en stor skuffelse at Toro ikke har avsett en plastskje i koppen. At man faktisk må ha egen skje gjør plutselig denne potetmosen unødvendig tungvint!

Tilberedningstid: 5 minutter

Pris: ca 28 kroner

Smak: Toro glutenfri potetmos i kopp begynner lovende, med en fin-fin smak av potet, urter og «touch av kjøtt». Men denne retten blir fort ensformig, og litt tungspist. Den blir også litt «tørr» å spise i lengden, så her bør du ha drikke tilgjengelig. Barna i testen lot halvparten bli igjen uspist, men vi voksne spise pent opp.

Helt grei smaksmessig, men ikke noe højdare.

Næringsinnhold: 202 kalorier gir en boks deg, herav 4,1 gram fett, 33 g karbohydrater, og 7,7 gram protein. Ikke akkurat en fullverdig middag, men heller ikke krise til «boks på farten» å være!

Perkier havregrøt

Havregrøt er sunt, godt og tradisjonsrikt. Endelig kan du spise den direkte fra kopp, hvor du bare tilsetter varmt vann.

Perkier Glutenfri Havregrøt i kopp
Litt glutenfri havregrøt i bunnen: Langt fra full kopp her, og retten ser ikke akkurat innbydende ut.

Hva trenger du? Varmt vann og skje. Også Perkier gjør det vanskelig for oss ved å ikke legge ved skje i pakken. Stort minus!

Tilberedningstid: 5 minutter

Pris: ca 28 kroner

Smak: Finnes i flere smaker: tranebær & chia, tranebær & rosin, og «golden syrup».

– Kjipt utseende, men havregrøt med masse smak, var vår førsteinntrykk her. Men det tok ikke så lang tid før havregrøten ble vel søt. Den er også litt klissete og seig i konsistensen. Faktisk hadde vi heller foretrukket «plain» havregrøt laget på vanlig måte med kanel, sukker og smør. Men den er sabla lettvint, da!

Næringsinnhold: En boks havregrøt gir deg 225 kalorier, hvorav 7,4 gram fett, 30 g karbohydrat og 10 gram protein. Dette synes vi er bra som en enkel løsning «på farten»! Men vi synes grøten er for søt. 11 gram sukkerarter per boks er ikke veldig ille, men vi tror den også kunne smakt godt (kanskje bedre?) med enda mindre.

Goodly glutenfrie nudler i kopp

Nudlekoppene var lenge forbeholdt glutenfolket, men det ble det en slutt på for ikke lenge siden. Nå har også Rema kommet på banen med egne glutenfrie nudler i kopp.

Glutenfrie nudler i kopp fra Goodly
Glutenfrie nudler i kopp: hvilken smak velger du, kylling eller biff?

Hva trenger du? Varmt vann. Skje ligger i pakken.

Tilberedningstid: 4 minutter

Pris: ca 15 kroner (!)

Smak: Goodly glutenfrie nudler finnes i 2 ulike smaker: kylling og biff. Nudleretten smaker overraskende sterkt (kylling sterkere enn biff), med et kraftig hint av anis. Det er faktisk nesten litt lakris i smaken. Men for all del, det er godt. Og man blir ikke lei av smaken før det er helt tomt. Vi kunne faktisk hatt enda mere! Smaken er forøvrig veldig lik Rema sine Goodly-nudler (se under).

Nudlene er risnudler, med klassisk, «glatt» konsistens. De er derfor litt vanskelig å spise (glir av gaffelen), og tiltrekker seg lite væske. Dermed blir det mye buljongvann igjen på slutten.

Næringsinnhold: En kopp Goodly glutenfrie nudler gir ca 170 kalorier, omlag 2,1 gram fett, ca 34 gram karbohydrat og omtrentlig 3,5 gram protein. Vi vil dermed kalle dette en karbo-loaded «nødløsning» rent ernæringsmessig. Her er det for eksempel lite proteiner i forhold til karbohydrater. Men så er dette (forhåpentligvis) mat som man heller ikke spiser så ofte.

At Goodly glutenfrie nudler (sannsynligvis) ikke er hverdagskost, er også bra bra med tanke på saltinnholdet. I overkant av 4 gram salt pr kopp er skummelt nært de maksimalt 5 grammene om dagen (!) som myndighetene anbefaler.

Stahlberg Super Glutenfri nudlekopp

De første glutenfrie nudlene i kopp på det norske markedet. Holder de fortsatt stand?

Stahlberg glutenfrie nudler i kopp
Glutenfritt nudle-kit: her har du alt du trenger til et glutenfritt måltid. Rema sine Goodly-nudler har også samme innhold.

Hva trenger du? Varm vann. Skje følger med.

Tilberedningstid: 5 minutter

Pris: ca 24 kroner

Smak: Disse nudlene smaker til forveksling likt med Rema sine Goodly-nudler i boks. De «originale» Stahlberg-nudlene er kanskje hakket mildere på smak. De smaker også tydelig anis, men ikke fullt så mye som Goodly-nudlene. Man blir likevel nesten litt i julestemning av smaken, som forøvrig er veldig god.

Nudlene er laget av ris, og er som risnudler flest nokså «sleipe» i konsistensen, og litt vanskelige å spise med gaffelen.

Næringsinnhold: En boks glutenfrie nudler fra Stahlberg gir deg ca 175 kalorier, 2,4 gram fett, 35 gram karbohydrater og 3,3 gram protein. Realtivt mye karbohydrater i forhold til proteiner, med andre ord – og ikke noe du kan kalle en fullverdig middag, uansett om du måtte finne på å slurpe i deg 2 bokser.

Saltinnholdet helt greit. Én boks gir deg 2,8 gram salt, noe som er et mer fornuftig nivå enn den billigere konkurrenten fra Rema.