Glutenfri vestlandslefse

Glutenfri vestlandslefse

Glutenfri «kaffemat» er viktig! Og vi synes det bør være like enkelt for oss glutenfrie å fikse en glutenfri vestlandslefse, som det er for «Glutenguten», og gjengen hans. Så mens Glutenguten roter rundt i fryseren etter den frosne lefsa si, lager vi vår egen ferske, glutenfri vestlandslefse på 5 minutter (!) Heng med …

Når lysten på ei søt, saftig vestlandslefse melder seg, da må det gå fort! Og det er uaktuelt å finne frem bakeboller og lefsetakke, selv om det mangler ferdige glutenfrie alternativer i butikken. Vi har nemlig en quick-fix på en superdigg, glutenfri vestlandslefse på lur.

Glutenfri vestlandslefse med meksikansk hjelp

Mange innbarka bakstekoner fra dype postkort-fjorder på Vestlandet vil nok legge oss for hat nå, men vi påstår at du fint kan mekke ei meeeget velsmakende glutenfri vestlandslefse med ferdige, vakuumpakkede glutenfri tortillas som base (!)

Meksikansk vestlandslefsehjelp: Hvem hadde trodd at denne meksikanske sjarmører skulle forføre glutenfrie, vestlandske budeier? Tortillaene sørger i alle fall for nydelige, myke, glutenfrie vestlandslefser!

Men du velge riktig tortilla! Vi har testet med flere glutenfrie varianter, og den ene som gjelder, er Old ElPaso sin!

Denne supermyke tortillaen har blitt en favoritt til flere retter. Men hvem hadde trodd at «meksikaneren» skulle bli en foretrukket følgesvenn til glutenfrie vestlandslefser?

Det er grunnet den nøytrale smaken (her stikker det seg ikke frem noen meksikanske fint) og den myke konsistensen at akkurat denne «lefsa» passer så fint til glutenfri vestlandslefse.

Rynker du fortsatt på nesen? Følg vår oppskrift under, og vi kan nesten love at du finner en ny kaffematfavoritt i glutenfri vestlandslefse!

Oppskrift glutenfrie veslandslefser

Dette trenger du (6 glutenfrie vestlandslefser):

1 pk Old ElPaso Glutenfrie tortillas, ca 100 gram smør (eller god margarin), ca 50 gram sukker, 1 ts kanel

Når det gjelder smør, sverger enkelte til ekte (usaltet) meierismør. Vi skal innrømme at dette er det aller beste, men absolutt ikke det sunneste. Om vil lage litt sunnere «hverdagslefser», har vi hatt stor suksess med å bruke Brelett som smør.

Fremgangsmåte:

Smørkrem! Prøv deg litt frem med andel sukker, smør og kanel. Noen liker vestlandslefse søt, andre liker den mindre søt. Prøvesmak på kremen og etterjuster før du smører på lefsene!
  1. Bland smør, sukker og kanel til smørkrem. Rør godt sammen, men ikke vær redd for at sukkeret gir en litt «kornete» konsistens på blandingen, det er bare digg!
  2. Smør blandingen utover lefsene. Et litt raust lag er godt, men ikke ta helt av!
  3. Rull! Etter rulling, kan du med fordel la lefsene stå 10 minutter for å «sette seg» før du skjærer dem opp og serverer. Men er kaffetørsten og søtsuget akutt, kan denne hvilen sløyfes.
  4. Kutt opp og server! Vil du ha rause lefseruller, deler du hver lefse i 2. Men vi synes det blir litt mer delikat å dele de i litt mindre biter (3 biter pr lefse).
Kremen av glutenfri kaffemat! Bruk et raust lag smørkrem når du skal smøre de glutenfrie vestlandslefsene, men ikke overdriv!

PS! Old ElPaso sine lefser er mye og gode når du åpner pakken, men holder seg ikke slik særlig lenge om det slipper luft til. Så om du ikke bruker hele pakken, så sørg for å oppbevare resten av lefsene i en lukket pose, og bruk dem innen få dager. Ei god, glutenfri vestlandslefse må være myyyk … 😉

PS 2! Svak for lefse? Visste du at du enkelt kan lage din egen matlefse av flatbrød du finner i glutenfrihylla? Anbefales på det varmeste for alle lefse-elskere der ute!

Kos dere glugg med glutenfri veslandslefse! Digg, ikke sant?