Glutenfri vannbakkels

Glutenfri vannbakkels, gitt!

Vi visste faktisk ikke at vi hadde savnet glutenfri vannbakkels. Men da vi tilfeldigvis ramlet over «glutenfrie minibakkels» i frysedisken, måtte vi selvfølgelig prøve. Og vi ble overrasket!

Langt unna glutenfritt-avdelingen i frysedisken finner du denne spennende nyheten. Sammen med andre frosne kaker og desserter, åpenbarer esken med Van Diermen minibakkels seg – merket med «samme gode smak, nå også glutenfri». Sånt liker vi!

Glutenfri vannbakkels – funker det?

Vannbakkels er snedige bakevarer. Det er en såkalt «forvellet masse», som betyr at deigen (som er basert egg og stivelse uten hvete) har fått seg en tur oppi kokende vann under tilberedelsen.

Og det merker man godt på disse glutenfrie vannbakkelsene. Deigen er litt «vannaktig» i smaken, men samtidig god og ikke for søt. Og kombinert med det søte vaniljefyllet inni «bollene», funker disse glutenfrie vannbakkelsene meget godt smaksmessig.

Glutenfri vannbakkels: Digg luftig deig, og farlig god vaniljekrem!

Det er ikke bare smaken som er god på glutenfri vannbakkels med vaniljefyll, konsistensen er også en «højdare». For vannbakkels er noe helt annet enn alle andre glutenfrie bakevarer. Minibakkelsene er veldig lette og luftige i konsistensen, nærmest litt «fluffy». Den glutenholdige delen av testpanelet kan bekrefte at de er veldig like «vanlig gluten-vannbakkels».

Bare pass på å tine dem skikkelig før de nytes (det er fort gjort å bli litt ivrig). Først når de er fullstendig tinet (en liten times tid), kommer både både smak og konsistens til sin rett.

Billig, glutenfri kos for alle

Glutenfrie minibakkels med vaniljekrem fra Van Diermen er ikke noe «sære greier» kun for glutenallegikere og cøliakere. Disse kan fint serveres på ethvert kake- eller dessertbord, uten at noen vil skjønne at de er glutenfrie.

Prisenlappen på pakken med frosne minibakkels er svært hyggelig, og var da vi testet 28 kroner (Meny). Da får du 250 gram ren glutenfri kos, fordelt på 20 «boller». Det vil si en pris på ca 1,4 kroner på minibakkels – noe som nesten kvalifiserer til et «glutenfritt kupp»!

Hvor usunt er glutenfri vannbakkels?

Man kan altså si mye bra om glutenfrie minibakkels. Men noe helsekost, det er det ikke. De inneholder nemlig mye fett (24,7 gram pr 100 gram – hvorav 18,3 gram er mettet).

Når det er sagt, er glutenfri vannbakkels slett ikke det verste du kan spise til dessert eller til kaffen.

Sukkerinnholdet er nemlig ikke så avskrekkende, med 11,8 gram sukkerarter pr 100 gram, og 18,6 gram karbohydrater. Innholdet av karbohydrater er dermed bare 1/3 av mange andre kaker på markedet.

Men på grunn av fettinnholdet, bør man prøve å holde igjen på hvor mange glutenfrie minibakkels man slenger innpå. Dette er imidlertid vanskelig, siden de både er gode på smak, og veldig «lettspiste», takket være lin lette, «fluffy» konsistens. Så er du advart!

Glutenfrie minibakkels: hold utkikk etter denne i frysedisken (den vanlige, ikke glutenfri-avdelingen).

Konklusjon Van Diermen Glutenfri Minibakkels

Produsent: Van Diermen Masterbakers, Nederland

Kjøpes hos: Diverse dagligvarebutikker

Pris: Ca 28 kroner for 250 gram (20 stk)

Gjenkjøp? Jepp! Dette blir nok ikke noe vi spiser ukentlig, men vi kommer til å ha en pakke liggende på lur i fryseren til spesielle anledninger.

Glutenfrie Minibakkels med vaniljekrem er perfekte å ha på lur i fryseren. Etter en halvtimes tid med tining, kan du servere en liten glutenfri «treat», som faktisk er umulig å smake at er glutenfri.

Men pass deg, disse glir ned på høykant, og det er fort gjort å overspise. Vårt beste tips er å ikke tine flere enn du tror du trenger (for du kommer til å spise opp alle du tiner!)

Hva synes DU om glutenfrie minibakkels?

Har du kanskje testet Van Diermen glutenfrie minibakkels med vaniljekrem selv? Kult! Fortell oss gjerne hva du synes i kommentarfeltet nederst på siden.