Glutenfrie sjokoladelinser

Er Smarties og Non Stop glutenfri? Og finnes det alternativer?

Sjokoladelinser er digg godteri, fin kakepynt og perfekt topping på is. Men er Smarties og Non Stop glutenfri? Og finnes det andre alternativer uten gluten?

OK, man kan nok leve et greit liv uten drasjerte sjokoladelinser. Men hvor kjedelig ville det ikke vært å aldri kunne spise sjokoladekake pyntet med «nonstop», eller å ikke kunne drysse dem hakket over isen?

Spesielt for barn er «nonstop» viktig, og du opplever vel knapt en barnebursdag der sjokoladelinsene ikke finnes på bordet i en eller annen form.

Oversikt over gluten i sjokoladelinser

Men vær påpasselig – noen varianter inneholder gluten! Andre har «kun» spor av gluten. Men heldigvis finnes det også sjokoladelinser som er helt glutenfrie. Se hvilke du bør velge!

Smarties (Nestlé):

Gluten i Smarties
Glutenfelle: Smarties inneholder gluten!

La oss starte med å advare mot Nestlé sine Smarties. Smarties inneholder gluten, da de er fulle av hvetemel! Dette er det dessverre mange som ikke vet, og mange (spesielt barn) har nok gått på en lei glutensmell på grunn av nettopp dette produktet.

Non Stop (Freia):

Non Stop er sjokoladelinser, og sjokoladelinser er Non Stop. Så populære har disse linsene fra 1952 blitt, at mange bare kaller sjokoladelinser for «nonstop», uavhengig av produsent.

Freia sine Non Stop kommer i 2 ulike utgaver: Non Stop Original med mørk sjokolade, og Non Stop Melksjokolade. Non Stop er glutenfrie (begge utgaver), men vær obs på at de kan inneholde spor av gluten. Dårlig nytt for sjokoladesultne, og gluten-sensitive der, altså!

Non Stop kan kjøpes i stort sett alle dagligvarebutikker.

CHOCO LENSES (Coop):

Glutenfrie sjokoladelinser
Uten spor av gluten: Endelig en lett tilgjengelig pose med «nonstop» uten spor av gluten!

Coop har kommet opp med et meget spennende alternativ til Non Stop. Sjokoladelinsene ligner til forveksling veldig på orignialen fra Freia, og har også mørk sjokolade i kjernen. Men i tillegg til å være glutenfrie, er de også uten spor av gluten!

Dette er altså en glutenfri vinner som alle som ikke tåler gluten kan nyte – uansett hvor sensitiv man er.

Tommel opp til Coop, som selger produktet hos Extra, Obs!, Prix, Mega, Coop Marked og Matkroken.

Kontaktlinser (Partyking):

Vi har også blitt tipset om sjokoladelinsene «Kontaktlinser» fra Partyking. Disse har definitivt det morsomste navnet i produktkategorien, og de smaker også skikkelig godt, og finnes som selvplukk i smågodt. De er både glutenfrie og uten spor av gluten (hurra!).

De selges kun i 2,5 kilos bokser på Partyking.no. Det burde holde for noen måneder, men problemet er at om man har så gode sjokolinser tilgjengelig, blir det gjerne også mye småspising. Så ta sjansen om du har god selvdisiplin.