Glutenfri mellombar, nøttebar

Glutenfri «mellombar»

Det er – for å si det forsiktig – ikke lett å røske med seg en glutenfri bar fra dagligvarebutikken. Og hvem har vel ikke sendt lange, misunnelige blikk etter «glutengjengen», som «bare tar en mellombar». Men nå er det endelig et greit glutenfritt alternativ tilgjengelig i Coop sine butikker. En slags glutenfri «mellombar».

Det finnes allerede noen (få) glutenfrie proteinbarer på markedet. Men de færreste som er mulige å kjøpe i vanlige butikker er uten spor av gluten, og om du skulle være heldig å finne en, er prisen gjerne avskrekkende.

Glutenfri energi i lommeformat

Glutenfri humør-redder: Endelig en glutenfri boks med barer som kan redde stemningen når det blir lenge mellom måltidene på tur.

Men en løsning på raskt glutenfritt energipåfyll på tur, cup eller i en travel hverdag, kan du finne i Coop Nøttebar.

Faktisk er proteininnholdet i denne nøttebaren nesten like høyt som i mange proteinbarer. I tillegg får du rikelig med energi på kjøpet. Sa noen «energibar møter proteinbar – glutenfri style»?

Gluten-pris

Og endelig kan cøliakiere og glutenallergiske også plukke med seg en boks med barer i butikken uten å tenke på prisen. En eske med 3 nøttebarer med bær får du nemlig for ca. 23 kroner. Under 8 kroner per bar, det kan vi like!

Coop Nøttebar er ikke markedsført som glutenfri, og vi har en mistanke om at det er derfor prisen er som den er. Men samma det; nyt en glutenfri overraskelse uten spor til en hyggelig pris!

Smak

Coop Nøttebar kommer med smak av tranebær og blåbær. Akkurat dette (antakelig tranebær), fikk de yngste i vår testfamilie til å rynke på nesen. Men så fort de turte å smake, var skepsisen borte:

Nøttebaren er nemlig svært lett å like. Med mild nøttesmak og mye sødme, ville hele vår testfamilie «ha meeeer»! Så godt at det nesten er godteri, var konklusjonen på smak.

Er den sunn?

Nei. Men energi må man ha, og vi tror slett ikke dette er det dummeste du kan slenge innpå når du trenger litt ekstra påfyll. Hovedbestanddelen er nøtter (mest peanøtter, i tillegg til mandler og pistasjnøtter). Det gir et høyt proteininnhold (faktisk er 19 % protein ikke langt unna de fleste «proteinbarer»).

Ikke glutenfri helsekost, men energipåfyll, det gir den glutenfrie nøttebaren.

På kjøpet får du 35 % fett. Men siden vi snakker fett fra nøtter, er det av den gunstige typen, og det er bare 3,6 % mettet fett i nøttebaren.

Pluss får den også for høyt fiberinnhold (8,8 %), og null salt.

Sukkerinnholdet er riktignok relativt høyt (27 % sukkerarter). Barene bør nok derfor ikke brukes som hverdagslig mellommåltid, men heller det de faktisk er beregnet for: energipåfyll når det trengs i farten.

Hvor finner du glutenfri nøttebar?

Glutenfri nøttebar kan kjøpes i de fleste av Coop sine butikker: Extra, Obs!, Prix, Coop Mega, samt på nett.

Den ligger ikke plassert i glutenfrihylla. Vi har funnet den ved knekkebrød/kjeks/barer i noen butikker, mens andre velger å plassere den ved snacks og nøtter.

Kos deg – og bruk energien godt!