Glutenfri lefse fra butikkhylla

– Jeg savner en god, glutenfri lefse! er et utsagn vi har hørt flere ganger. Men visste du at du kan fikse en perfekt glutenfri tynnlefse eller matlefse på 1-2-3, uten å måtte finne frem takke og bakeutstyr?

Et kjent og kjært glutenfritt flatbrød fra butikkhylla kan nemlig gjøres om de deiligste lefser. La oss vise deg hvor enkelt det er!

Glutenfri lefse laget av potetbrød
Godt glutenfritt flatbrød blir fantastiske lefser!

I velassorterte dagligvarebutikker finner du Odin potetbrød fra Biri Flatbrødbakeri i hylla. Et skikkelig digg flatbrød som med litt godt smør på opphøyer mange måltider i seg selv. Men det er ikke som flatbrød potetbrødene er aller mest magiske, det er som glutenfrie lefser.

Og å gjøre om de tynne, skjøre flatbrødflakene til de mykeste, deiligste tynnlefser/matlefser, er enklere enn du tror.

Dette trenger du

Før du starter, trenger du: Glutenfritt potetbrød fra Biri Flatbrødfabrikk, bakepapir, saks, skål/form (se beskrivelse under punkt 1), kjøkkenhåndkle.

Slik lager du glutenfri lefse av flatbrød

Så er det bare å gå i gang:

  1. Klipp bakepapir opp i firkanter som er litt større enn flatbrødflakene. Disse skal brukes som «mellomleggspapir».
  2. Finn frem en stor, flatbunnet skål som er stor nok til at man kan legge flabrødflakene nedi uten at de brekker (en stekeform/ribbepanne kan brukes). Fyll bunnen med nokså varmt vann (ca 50 grader), og ha gjerne mer varmt vann på lur. Skift til nytt, varmt vann om vannet blir for kaldt, eller etterfyll om det krymper på mengden.
  3. Legg forsiktig flatbrødet nedi skålen/formen, og la det gjennomfukte i et par sekunder. Skvett gjerne vann over de delene som ikke kommer under vannskorpa.
  4. Legg det fuktede flatbrødet oppå et «mellomleggspapir» av bakepapir, som igjen ligger på et utbrettet, lett fuktet kjøkkenhåndkle. Legg så et «mellomleggspapir» oppå flatbrødet, før du stabler neste flatbrød oppå der igjen.
  5. Fortsett prosessen til du har så mange lefser du trenger. Avslutt med et mellomleggspapir på toppen av stabelen, før du bretter over kjøkkenhåndkledet, og «pakker inn» flatbrødene. La stabelen med lefser stå slik i 10-15 minutter før servering.
  6. Pakk forsiktig ut en og en lefse, og server de i en stabel uten papir i mellom.
Glutenfri lefse på 1-2-3
Lefser fuktes i varmt vann.
Glutenfrie lefser
Stables oppå et fuktet håndkle med mellomleggspapir mellom (og under nederste lefse).
Lag glutenfrie lefser
Pakk inn stabelen i det lett fuktede håndkledet, og smør deg med tålmodighet i 10 minutters tid.
Digg glutenfri lefse
Glutenfri lefse som bare mååå prøves!

Prøv glutenfrie lefser med godt smør, og vi lover at du har en ny favoritt til festmiddager!

Mer lefse? Du kan også enkelt lage søte, deilige glutenfrie vestlandslefser fra et annet, uventet produkt fra glutenfrihylla i butikken!

Kos deg med glutenfri lefse – det fortjener du!