Glutenfri lakriskjeks

Glutenfri lakriskjeks

Av og til hender det man kjøper et glutenfritt produkt man egentlig ikke tror er særlig godt – bare fordi det er glutenfritt. Noen som kjenner seg igjen? Lakritz Coooky fra Coppenrath er et slikt produkt.

Så forventningene var på bunn da pakken på 400 gram til 32 kroner (faktisk ganske billig!) ble sprettet. Noen i testpanelet (les: mor) måtte til og med overtales til å i det hele tatt smake. Så hvordan skulle dette gå?

Smaker akkurat som …

Hver glutenfrie Lakritz Coooky består av 2 kjeks med kremfyll i midten. Og de overrasker stort på smak. For dette har vi smakt før, bare med en annen konsistens.

Lakriskjeks smaker likt som Kick glutenfri lakris
Klassiker: Glutenfri lakriskjeks smaker nesten akkurat som Kick i kjeks-form!

De glutenfrie lakriskjeksene smaker nemlig akkurat som Kick lakris fra godterihylla. Du husker vel de myke, litt kornete, flate lakrisstengene som har vært i butikk- og kioskhyller i en årrekke. Kick er forresten også glutenfri, bare så det er sagt!

Lakris-smaken i kjeksene sitter i selve kjeksen, og den var skikkelig digg! Den passet godt sammen med smaken av det mer nøytrale kremfyllet. Men vi synes kanskje det er i overkant mye krem i forhold til kjeks.

Glutenfri lakriskjeks
Litt mye krem: Vi kunne gjerne sett at det var litt mindre kremfyll i de glutenfrie lakriskjeksene, men vi kastet innpå uansett …

Coppenrath har også en glutenfri Oreo-variant i glutenfrihyllene fra før. Den er også god, men vi likte lakriskjeksen enda bedre. For mens Oreo-kjeksene virker veldig feite og legger igjen et litt ekkelt «fettlag» i munnen, er det bare digg lakris-ettersmak fra Lakritz Coooky.

Konklusjon glutenfri lakriskjeks:

Lakrits Coooky smaker som Kick. Kick er skikkelig digg, og dermed er også kjeksene det. Men det er kanskje litt mye krem i midten. Forresten må disse være perfekte til halloween! Vi kjøper en ny pakke da (hvis ikke før😉).

Kos deg, da!