Go’morgen-yoghurtene er en norsk klassiker som nødfrokost eller kjapt mellommåltid. De fleste av dem inneholder, som du sikkert skuffet har funnet ut, gluten. Men visste du at det også finnes glutenfri Go’morgen-yoghurt?
Kombinasjonen av yoghurt og müsli har vært en sikker vinner i norske kjøleskap i mange år, til glede for «glutengjengen», men til frustrasjon for de mange som ikke tåler gluten. Man har liksom vært litt utenom på reise, cup og i kantina, når Go’morgen-yoghurtene har kommet på bordet. Men velger du riktig type, kan du nyte en glutenfri Go’morgen-yoghurt!
Velg riktig – kun én er glutenfri!
Tine har de siste årene lansert en rekke nye og spennende smaker på sine Go’morgen-yoghurter. Og de lover at alle skal ta knekken på Sulten. Men hold tunga rett i munnen, og sett skjeen i riktig beger – for det er kun én av Go’morgen-yoghurtene som er glutenfri!

Den ene glutenfrie Go’morgen-yoghurten du er ute etter om du spiser glutenfritt, heter Vaniljeyoghurt med nøttemix.
Den glutenfrie Go’morgen-yoghurten har nemlig ikke müsli-blanding, men i stedet en nøttemiks som man strør over.



Spor av gluten
For de aller fleste som spiser glutenfritt er dette godt nytt! Men dessverre ikke for alle. For selv om Go’morgen Vaniljeyoghurt med nøttemiks kan regnes som glutenfri, inneholder den spor av gluten. Så de mest sensitive må nok holde seg unna.
Smak og ernæring
Go’morgen Vaniljeyoghurt med nøttemiks er digg, ingen tvil om det! Men den er nokså søt, og tankene får mer i retning av «dessert» enn «frokost» når man spiser denne.



Dette bekreftes også ernæringsmessig. Med 11 % sukkerarter, er dette «brus i beger». Greit en gang innimellom, men ikke en frokost å satse på daglig.
Nøttemiksen bidrar også til at denne yoghurten har mye energi, langt mer enn et vanlig youhurtbeger. Altså får man godt med påfyll her. Kjekt, men ha det i bakhodet at kaloriene er mange.
Du må logge inn for å legge inn kommentar.