Glutenfri brownies med sjokolade

Glutenfri brownies med sjokolade

Glutenfri brownies er digg. Og dette er den aller beste vi har smakt i alle fall. Det er ikke spart på sjokoladen i denne glutenfrie «trippelbrownien», og det kjenner du på smaken!

Denne relativt mektige glutenfri brownien er en typisk «dessertbrownie». Knallgod alene med en kopp kaffe, og ekstra god med bringerbærsaus over, og en kule vaniljeis på siden. Og den blir vellykket hver eneste gang.

Glutenfri brownies med sjokolade
Sjokoladefest: Myyye sjokolade gir en dessertaktig glutenfri brownies med fantastisk smak.

Vi tør til og med påstå at det er helt umulig at gjestene dine kan smake at denne brownien er glutenfri. Så her trenger du ikke lage flere utgaver – glutenfri brownies med sjokolade kommer til å falle i smak hos alle!

Vi mener den ikke kan sammenlignes med glutenfri brownies i «ferdigpakke», og det er virkelig verdt å bruke noen ekstra minutter på å mekke denne godbiten.

Glutenfri sjokolade til brownies

Denne glutenfrie brownien inneholder sjokolade – mye sjokolade. Og for å holde den 100 % glutenfri, er det viktig å velge riktig sjokolade. De aller fleste mørke kokesjokolader inneholder nemlig spor av gluten. Tåler alle de som skal nyte den glutenfrie brownien spor av gluten, så er saken grei.

Om du trenger å lage glutenfri brownies uten spor av gluten, så er sannsynligvis kokesjokolade utelukket. Vi anbefaler da å bruke Freia Dark Premium sjokolade. Denne er dyr, men gir et godt resultat uten frykt for spor av gluten.

Ingredienser glutenfri brownies med sjokolade:

Til liten form (10 cm x 20 cm, holder til 4-6 personer). Øk oppskriften til større form.

2 små egg

1,75 dl sukker

200 gram mørk sjokolade (100 g hakkes, 100 g skal smeltes)

85 gram smør (om du vil gjøre den litt sunnere, fungerer Brelett greit)

0,75 dl lys glutenfri melblanding

1 ss kakao

Nam! Glutenfri brownies med sjokolade blir fort en favoritt.

Fremgangsmåte glutenfri brownies med sjokolade

  1. Pisk eggene og sukkeret til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
  2. Smelt smør og 100 gram sjokolade sammen i en bolle over et vannbad (det er viktig å ikke få noe vannsøl i blandingen!) Prøv å ikke smak for mye 😉
  3. Sjokoladeblandingen vendes forsiktig inn i eggedosisen
  4. Mel og kakao siktes over, og vendes inn i blandingen.
  5. De siste 100 gram sjokolade (hakket) tilsettes blandingen.
  6. Hell blandingen i en form som er kledd i bakepapapir (gjør det enklere å få ut brownien).
  7. Stekes på varmluft 160 grader i 20-25 min. Følg med underveis, tørr brownie er kjipe saker …
  8. NYT!