Er tunfisk glutenfri

Vi fant gluten i tunfisk!

Noen grupper matvarer regner man bare med at er glutenfrie, og kikker knapt på innholdsdeklarasjonen før man setter tennene i dem. Men vær obs! Gluten kan dukke opp nesten over alt. Vi fant gluten i tunfisk!

Fiskepålegg bruker å være safe sone i forhold til gluten, selv om fisken ligger i saus med smak. Makrell i tomat og tunfisk glir ned hos de fleste, uten at man mistenker gluten.

Glutenfelle! Tunfisk bruker å være safe, men ikke stol for mye på Oscar!


Men rett før vi skulle sette tennene i et smørbrød med tunfisk, fikk vi oss en skikkelig overraskelse. Boksen stod nemlig på bordet, og plutselig kommenterer noen:

– Stopp! Står det ikke «HVETEMEL» på den tunfiskboksen?

Og ganske riktig. King Oscar sin Tunfisk med hot thai chili inneholder hvetemel(!)

Tunfisk med gluten: her står det hvitt på rødt, King Oscar sin tunfisk med thai chili inneholder gluten (hvetemel). Fysjom!

Sjekk alltid for gluten!

Lærdommen man kan hente ut av dette er å alltid sjekke for gluten i innholdsdeklarasjonen – uansett! Man vet jo egentlig at man bør dette, men det kan være fristende å ta snarveier når det er produkter man antar er glutenfrie – som for eksempel tunfisk.

Og selv om man har spist akkurat det samme produktet tidligere, bør man likevel ta en ekstra sjekk. Innholdet i produkter kan faktisk endre seg over natten.

Tips oss om glutenfeller!

Har du tips om andre produkter hvor du – overraskende – har funnet gluten? Tips oss om glutenfeller – så deler vi det med de som trenger å få vite om det!

Kos deg med (den glutenfrie) tunfisken din – som ikke er King Oscar hot thai chili.

Og til dere, King Oscar: Dette var ikke konge!