Noen grupper matvarer regner man bare med at er glutenfrie, og kikker knapt på innholdsdeklarasjonen før man setter tennene i dem. Men vær obs! Gluten kan dukke opp nesten over alt. Vi fant gluten i tunfisk!
Fiskepålegg bruker å være safe sone i forhold til gluten, selv om fisken ligger i saus med smak. Makrell i tomat og tunfisk glir ned hos de fleste, uten at man mistenker gluten.

Men rett før vi skulle sette tennene i et smørbrød med tunfisk, fikk vi oss en skikkelig overraskelse. Boksen stod nemlig på bordet, og plutselig kommenterer noen:
– Stopp! Står det ikke «HVETEMEL» på den tunfiskboksen?
Og ganske riktig. King Oscar sin Tunfisk med hot thai chili inneholder hvetemel(!)



Sjekk alltid for gluten!
Lærdommen man kan hente ut av dette er å alltid sjekke for gluten i innholdsdeklarasjonen – uansett! Man vet jo egentlig at man bør dette, men det kan være fristende å ta snarveier når det er produkter man antar er glutenfrie – som for eksempel tunfisk.
Og selv om man har spist akkurat det samme produktet tidligere, bør man likevel ta en ekstra sjekk. Innholdet i produkter kan faktisk endre seg over natten.
Tips oss om glutenfeller!
Har du tips om andre produkter hvor du – overraskende – har funnet gluten? Tips oss om glutenfeller – så deler vi det med de som trenger å få vite om det!
Kos deg med (den glutenfrie) tunfisken din – som ikke er King Oscar hot thai chili.
Og til dere, King Oscar: Dette var ikke konge!
Du må logge inn for å legge inn kommentar.