Gluten i guacamole

Gluten i guacamole

Nok en gang fant vi gluten i et helt overraskende produkt, denne gangen i ferdig guacamole(!) Hvem hadde vel trodd det kunne være gluten i guacamole? Se hvilket merke du må holde deg unna for å slippe å havne i glutenfella!

Kjappe, skumle løsninger …

Gå for hjemmelaget! Bruk heller litt ekstra tid og gå for hjemmelaget guacamole. Sunnere, bedre – og du har full kontroll på ingrediensene!

Guacamole hører med til god taco, nachos og annen meksikansk mat. Den beste lager man definitivt selv av moden avokado, limesaft, hakket tomat, chili, koiander og hvitløk – nam! Men av og til frister det å gå for en enkel løsning, og da kan det være kjekt å raske med seg en boks ferdig guacamole fra butikken.

Akkurat det gjorde vi, uten å lese for nøye på innholdsdeklarasjonen (unnskyldningen er den samme som grunnen til at vi valgte ferdig guacamole – dårlig tid). Vel hjemme, da freden senket seg, og matlagingen skulle begynne, oppdaget vi at guacamolen inneholdt hvetemel.

Og nok en gang fikk vi påminnelsen: man MÅ lese på alt man kjøper i butikken for å verifisere at det er glutenfritt – uansett om det tar lenger tid å handle …

Gluten-guacamole-synderen

Guacamole med gluten - OldElPaso
Glutenfiesta! OldElPaso sin ferdige guacamole inneholder gluten.

Det var ekstra skuffende å oppdage at det var OldElPaso sin ferdige guacamole som inneholder gluten. Dette på grunn av at nettopp OldElPaso ganske nylig har gitt oss glutenfrie en aldri så liten taco-revolusjon gjennom sine fantastiske glutenfrie tortillas – som er fullt på høyde med glutenversjonen. Derfor hadde vi liksom en tanke om at de virkelig brydde seg om glutenfri-markedet …

Guacamole nesten uten avokado

Hvetemel i guacamole
Svart på hvitt: Hvetemel er nokså høyt oppe på ingredienslista, så det er ikke småtteri med gluten OldElPaso sin guacamole inneholder. Sjekk forøvrig innholdet av avokado. Kan man egentlig kalle det guacamole med 14% avokado?

Det er forøvrig mer passende å skrive «guacamole» (i hermetegn) når det er snakk om dette produktet fra OldElPaso. For 14% avokado og vann som hovedinngrediens i en guacamole er triste saker.

Når man ser dette, er det eneste med at produktet inneholder gluten at det kan føre noen ut i glutenfella. For etter å ha sett nærmere på innholdet, ville vi uansett ikke ha kjøpt produktet igjen – uansett om det hadde vært glutenfritt.

Vet du om en glutenfelle?

Har du sett produkter som – overraskende nok – inneholder gluten? Tips oss, så deler vi med våre lesere. Det er viktig at flest mulig blir kjent med de potensielle glutenfellene der ute!