Glutenfritt brød

Gjør glutenfritt brød fresht på 1-2-3

Glutenfritt brød fra butikken er ikke alltid (les: aldri) noe højdare. Men vi har et tips for å gjøre glutenfritt brød skikkelig fresht! Faktisk såpass digg at folk ikke ville tenkt på at det var glutenfritt. Sjekk dette!

En helt nyåpnet pakke glutenfritt, vakuumpakket kjøpebrød kan av og til smake helt greit, men det er jaggu ikke ofte. Heller ikke de frosne variantene imponerer særlig. Men det kan vi gjøre noe med. Let’s make glutenfritt brød great again!

Alt som skal til er å tilsette litt olje, og gi brødene en runde i ovnen.

Sånn vil vi ha glutenfritt brød! Lunt, crunchy og saftig i midten. Om litt kan du nyte dette!

– Hvorfor ikke bruke brødristeren i stedet? sier du kanskje. Prøv, så forstår du hvorfor!

– Blir det ikke usunt med olje på? forsetter du muligens. Vi svarer det samme igjen: prøv! Da forstår du sannsynligvis at dette er verdt noen ekstra kalorier! Så får du heller ta trappa etterpå 😉

Du trenger:

For å mekke noen freshe skiver glutenfritt brød trenger du:

Glutenfritt brød (!) som gjerne kan være litt halvtørt (ikke kast det før du har testet dette trikset), litt nøytral olje (for eksempel rapsolje), bakepapir og en stekeovn. Salt og krydder etter smak.

Alt brød kan brukes, men vi har fått veldig gode resultater med Schär vakuumpakket fullkornsbrød.

Slik gjør du det:

Et strøk magi: Å gjøre glutenfritt brød digg er enkelt og billig.
  1. Legg glutenfrie brødskiver utover et bakepair på en bakeplate/rist. Her kan du gjerne også bruke opp det halvtørre brødet som hadde gått i søpla til vanlig. Matsvinn liker vi ikke (selv om det av og til føles nødvendig med tørt, glutenfritt brød)!

  2. Pensle skivene med olje på begge sider. Jo mer olje, jo mer kalorier – men også diggere brød. Om oljen trekker seg inn i skivene, blir de saftige. Bestem mengden olje selv, etter avtale med smaksløker og samvittighet 😉

  3. Stek på ca 200 grader i ca 10 minutter. Skivene skal bli lett gylne og crunchy i overflaten, men ikke harde.

  4. Krydre med litt salt eller annet krydder før servering. Bruk salt/krydder etter hva brødskivene skal brukes til. Skal du ha bare brød/brød som tilbehør ved siden av middag er det godt med salt/krydder på. Skal du ha pålegg på skivene, kan gjerne salt/krydder droppes. I alle fall hvis du planlegger å nyte dem med syltetøy/annet søtt pålegg.

  5. Legg de glutenfrie skivene på rist noen få strakser før servering, for å gi dem litt luft på begge sider = sprøtt resultat.

    6. Serveres lune. NYYYYT!