Fersk glutenfri pasta test

Fersk glutenfri pasta

Det er noe eget med fersk pasta. Men inntil nylig har det krevd en solid innsats på kjøkkenet for å kunne nyte fersk glutenfri pasta. Nå kan cøliakere og glutenallergikere imidlertid plukke med seg sin ferske tagliatelle fra butikkhylla.

Det er Rema 1000 som ruller ut enda en glutenfri pastanyhet (sjekk også vår artikkel om deres nye «glutenfrie «proteinpasta»).

Den ferske glutenfrie tagliatellen er en skikkelig spennende pastanyhet, både med tanke på smaksopplevelse og ernæringsmessig.

Pastaen trenger 5 minutter koking, og på pakningen anbefales det å bruke saltet vann for den beste pastaopplevelsen. Dette rådet fulgte vi selvsagt, vi ville jo selvsagt få maksimalt ut av den ekslusive pakken på 250 gram til den nette sum av 52 kroner.

Fersk glutenfri pasta testet
Nesten som i Italia: Vi digger at denne er godbiten er glutenfri!

Smak av «ekte pasta»

Mot slutten av koketiden er det viktig å prøvesmake for å få ønsket konsistens på den glutenfrie herligheten. Og allerede under prøvesmakingen forstod vi at dette kom til å bli en heeelt spesiell glutefri pastaopplevelse.

– Dette må jo nesten være bedre enn «glutenpasta»? spør den glutenfrie delen av familiens smakspanel entusiastisk når de første munnfullene er svelget unna. Den «glutenholdige» delen av familien bekrefter dette:

– Pasta kan vel ikke bli mye bedre, uansett gluten eller ikke?!

Det er altså ikke vanskelig å anbefale denne glutenfrie pastaen! Men med en pris på 52 kroner for 250 gram er den kanskje mer aktuell som helgekos enn hverdagspasta? Den er ganske mektig, og en pakke holder greit til 2 personer. Dermed blir det 52 x 2 = 104 kr for pasta til familiemiddagen, takk!

Fersk glutenfri pasta med god samvittighet?

Pastaen er så god at den nesten «smaker usunt». Men en nærmere titt på næringsinnholdet viser at den slett ikke er så ille som fryktet. Fasit er:

  • Fett: 4,8 g (mettet: 1 g)
  • Karbohydrat: 45 g
  • Kostfiber: 5,8
  • Protein: 6,9 g
  • Salt: 0,28 g

Vi har sett langt verre tall bak på glutenfrie pastapakker tidligere. 45 % karbohydrat er for eksempel langt fra noe versting på pastafronten, snarere tvert imot.

Grunnen til at pastaen skiller seg ut med mindre karbohydrat enn de fleste andre glutenfrie pastaprodukter, skyldes nok at den inneholder hele 24 % egg. Det gjør sannsynligvis godt for både smaken og karboinnholdet.

Men det er ikke bra med for mye egg heller, sier du? Vi tenker at dette ikke er en glutenfri hverdagspasta du spiser 4 ganger i uka uansett, så det bør nok gå bra for de fleste!

OBS! Denne glutenfrie pastaen finner du ikke i glutenfrihylla, men i kjøledisken/kjøleskapet sammen med «vanlig» fersk pasta. Lett å overse, med andre ord. Vi kaller det en «skjult glutenfri skatt»!