Ferdig glutenfri focaccia

Ferdig glutenfri focaccia

Et stykke godt, lunt brød som kommer rett fra ovnen hever de fleste måltider. Focaccia er perfekt for formålet, men tidligere har du måtte bake for å kunne nyte en stykke glutenfri focaccia. Men nå er det en mer lettvint løsning i sikte.

Nå kan du nemlig hente hjem focacciaen vakuumpakket rett fra glutenfrihylla, og slenge den noen minutter i ovnen mens (den glutefrie) pastaen koker.

Schär glutenfri focaccia med olivenolje og rosmarin får du i de fleste butikker, og en pakke på 200 gram koster mellom 45 og 50 kroner. Da får du, upraktisk nok, 3 focaccia-stykker i pakken.

Vi tester Schär glutenfri focaccia med rosmarin
Hvordan skal dette gå? Vi digger at det endelig finnes ferdig glutenfri focaccia. Men er den noe tess?

What?! Vakuumpakket focaccia?

Vi innrømmer gjerne at vi var skeptiske. En focaccia må liksom smake godt og heve måltidet, det det er «jobben» dens som siderett. Kunne en vakuumpakket versjon fikse dette?

Det begynte bra. Ut av pakningen kjennes focacciaen overraskende myk og «fersk» ut, og rosmarinduften fyller rommet.

Steketid?

Steketid Schär focaccia med rosmarin
Ristet eller stekt? Vi fant ingen fremgangsmåte for hvordan Schär glutenfri focaccia skulle tilberedes i stekeovnen, kun et symbol som tilsa bruk av brødrister.

Det er rikelig med info på mange språk på pakken, men Schär har valgt å ikke opplyse om steketid i ovn. Et brødrister-symbol og teksten «3 – 5 min» antyder at det er brødrister som gjelder her. Focaccia i brødrister fristet ikke, så vi var ville nok til å satse på ca 7 minutter på 180 graders varmluft i ovnen i stedet.

Pimp my glutenfri focaccia!

Før vi satt inn focacciaene i ovnen, sprinklet vi på litt ekstra med god olivenolje på toppen, og ga dem et dryss med tørket rosmarin. Og det angret vi ikke!

Focacciaen imponerte faktisk, med akkurat passe rosmarin-smak, og var så saftig at man nesten kunne klemme ut olivenolje fra den. Yummi!

Hele testfamilien digget åpenbart den glutenfrie focacciaen, for her ble det kamp om de siste bitene.

Schär glutenfri focaccia - tilsett ekstra olivenolje og rosmarin
Pimpet: For den beste smaksopplevelsen, anbefaler vi at du sprinkler over god olivenolje og drysser på ekstra rosmarin før steking. Da ser focacciaen også hakket mer hjemmelaget ut. Win-win!

Er det noe å trekke for?

Om man skal si noe negativt om Schär glutenfri focaccia med rosmarin, så må det være at den ser litt «fabrikkprodusert» ut på servingsfatet. Men det er ikke rart, for det er jo nettopp det den er. Og så lenge man slipper å bake, så er det vel ingen ting å klage på.

Det hjelper også litt på utseende (og smaken!) om du heller på litt ekstra olivenolje før steking, og slenger på litt ekstra rosmarin.

Kos deg!