Schär Curvies - glutenfri chips

Endelig en 100% glutenfri «pringles»

Den nærmest ikoniske potetchipsen Pringles er en «glutenfri nøtt», som «kanskje er glutenfri». Men nå slipper du å tenke mer på det, for Schär har nemlig lansert en 100% glutenfri «pringles». Hils på Curvies!

Dermed kan endelig glutenfri ungdom (høres ut som et ungdomsparti😂) poppe sine rør med chips på ungdomsklubber, klassefester, fotballcuper++ uten å være redd for mulig gluteninnhold. OK, foreldre og andre gamlinger kan også knaske i vei med «god» samvittighet.

Innholdet, da?

Apropos samvittighet: hva inneholder egentlig denne chipsen?

Curvies er basert på dehydrerte poteter, og frityren til Schär er fylt med solsikkeolje. Det ernæringsmessige resultatet oser nok ikke akkurat sunnhet, men tallenes tale er faktisk bedre enn mye annet i snackshylla.

Curvies inneholder litt mindre fett enn mye annen chips (25% i Curvies mot 33% i Pringles, og ca 30% i tradisjonelt potetgull). Men derfor er det også plass til mer karbohydrater enn i en del andre chipsprodukter (61%, mot ca 50% i mye annen chips).

Men ikke tenk for mye på dette. Chips er uansett mat som er beregnet for kos i begrensede mengder. Curvies gir nok «kurver» om man kaster innpå nok, det er ingen tvil om det …

Nesten fullt: Tenker Schär på kundes helse, eller er de bare litt kjipe? Røret med glutenfri chips var i alle fall bare nesten fullt.

Det er også greit å vite at saltinnholdet på 1,3 % er på linje med Pringles og vanlig chips, og faktisk ganske mye lavere enn mange andre bakte potetchips-produkter, som f.eks potetskruer. Her finner man ofte dobbelt så mye salt (!) Så her har Schär gjort en fornuftig jobb.

Smaker glutenfri «pringles» digg?

Curvies er digg! De i testpanelet som også kan knaske Pringles melder om at smaken er ganske lik, men at de faktisk holder Curvies et lite hakk over Pringles. Glutenfrie produkter som leverer – det liker vi!

Konsistensen er sprø, og flakene er tynne og skikkelig «lettspiste». De smelter nesten på tunga.

De velformede bølge-flakene virker nokså «feite» og salte, faktisk ganske mye mer enn de egentlig er i følge næringsinnholdet. Men komboen fett og salt er digg, i alle fall når smaken er sterkere enn «effekten». Så det skal vi ikke klage over.

Konklusjon glutenfri Curvies:

Et «endelig finnes det»-produkt som kommer til å glede både mange ungdommer og andre snacks-sultne cøliakere og glutenintolerante. Digg konsistens, og salt og god smak. Ikke et sunt produkt, men bedre enn mange alternativer i snackshylla. Vi kommer til å kjøpe igjen!