Glutenfri pizza med restaurantkvalitet

Glutenfri restaurantpizza på et kvarter

Både take away- og hjemmelaget glutenfri pizza er digg. Men det ene er dyrt, og det andre tar tid. Vil du ha noe som er både digg, kjapt og billigere, har vi løsningen: en semi-hjemmelaget glutenfri restaurantpizza. Denne må du teste!

En god pizza starter med en god pizzabunn. Vi har testet mange ferdige, glutenfrie pizzabunner oppigjennom, i håp om å finne en kjapp løsning som smaker digg. Noen har vært greie nok, men det er kun den hjemmelagde (tidkrevende) varianten vi vender tilbake til. Inntil nå.

Restaurantpizza hjemme: Hvorfor stresse mer med pizzabunn eller take-away når du kan fikse dette på 1-2-3?

Etter å ha testet Brisk sin pizzabunn, bakes det ikke så mye glutenfri pizzadeig her hjemme lenger, og det bestilles heller ikke så ofte glutenfri pizza fra vår lokale pizzabaker.

Brisk pizzabunn – en glutenfri fulltreffer

Brisk har nemlig truffet blink ved å dekke et behov vi ikke visste at vi hadde engang: å kunne lage «restaurantpizza» hjemme.

Den «lette og luftige» glutenfrie pizzabunnen fra Brisk ligger (og stekes) i aluminumsform, og gir en bunn som ligner veldig på den man finner i pizzagigantenes glutenfrie pizzaer. Da snakker vi altså om Pizzabakeren, Peppes, Dolly og gjengen. Aller mest ligner den på Dolly Dimples sin bunn Faktisk så mye at vi nesten mistenker at det er denne de bruker i sin produksjon (uten at vi vet noe om det).

Klar, ferdig, glutenfri pizza!

Verdens kjappeste hjemmelagde glutenfrie restaurantpizza?

Brisk sin pizzabunn ligger i frysedisken i butikken, og kan tilberedes fra frossen tilstand. Du kan selvfølgelig toppe den med hva du vil, men vi har et tips til deg om du vil lage «verdens kjappeste hjemmelagde glutenfrie restaurantpizza»:

Du trenger:

Brisk pizzabunn, glass med pastasaus med kjøtt (bolognese-saus), pizzaost, krydder etter ønske

Ved å bruke pastasaus med kjøtt, får du en fullverdig pizza uten noe steking eller tilberedning av kjøtt – og det smaker digg! Flere produsenter har god bolognese-saus, og alle vi har funnet er glutenfrie. Vi har lagt vår elsk på REMA 1000 sitt egenproduserte glass, men prøv deg gjerne frem her.

Slik gjør du:

  1. Sleng aluminiumsformen med Brisk-bunnen på en rist.
  2. Smør på et passe lag med bolognese-saus (litt raust, men ikke for mye)
  3. Dryss på ost
  4. Stek etter anvisningen på pizzabunn-pakken. Følg med underveis, vår erfaring er at tiden er kort fra «perfekt stekt» til «overstekt».
  5. Kutt opp og server pizzaen i aluminiumsformen!

Billig moro

Enklere blir det ikke. Og med en pris på ca 40 kroner for bunnen og 30-35-ish for bolognese-saus, har du rykende varm restaurantpizza hjemme i stua for under 100-lappen. Det er det ingen ting å si på!

Brisk pizzabunn: Se etter denne glutenfrie pizzabunnen i butikken, så er kvelden reddet!

Hvor får du kjøpt Brisk glutenfri pizzabunn?

Mens man finner Brisk sine knekkebrød i så og si alle butikker, er det ikke alle for har «juvelen» av en pizzabunn. Det virker som om alle Rema-butikker har pizzabunnen i sortimentet sitt. Hos de andre kjedene, virker de mest velassorterte butikkene å ha den i frysedisken.

Men for å være sikker på å få pizzakosen i hus, sving innom en Rema-butikk, om du har muligheten.

Lykke til – og kos dere!