Glutenfri pizzabunn av blomkål

Pizzabunn av blomkål(!)

Noen glutenfrie produktnyheter er det ekstra spennende å teste. Glutenfri pizzabunn av blomkål fra frossendisken er et slikt produkt!

La oss slå det fast først som sist: pizza skal være godt! Den kan gjerne være sunnest mulig, men den må fortsatt smake godt. Så kan en glutenfri pizzabunn av blomkål smake godt nok til å havne i handlekurven mer enn én gang?

Italiensk pizza-stil

Blomkålpizza bunn fra frossendisken
Glutenfri italiener: Blomkålpizzabunnen er ikke for tynn, men slett ikke for tykk heller.

Ut av pappesken merket med produsenten PizzaMI og et stort bilde av en blomkål, slider vi ut den frosne bunnen. Den er tynn, og vi må dobbeltsjekke at det ikke ligger en til i den tomme esken, for det er ikke akkurat voldsomt mye pizzabunn du får for 70 kroner.

Bunnen har italiensk pizza-stil. Altså tynn, men ikke for tynn. Den er hakket tykkere enn en tortilla.

Bare blomkål?

Neida, pizzabunnen er ikke laget av bare blomkål, men den inneholder faktisk hele 50% av grønnsaken.

Resten av ingrediensene er vann, maismel, rismel, kikertmel, ekstra virgin olivenolje og salt.

Dermed er de ernæringsmessige tallenes tale slik som følger: Fett: 4 g (mettede fettsyrer: 0,6 g), karbohydrat 28 g, protein 6 g og salt 0,6 g.

Dette må med andre ord kunne klassifiseres som supersunt til å pizzabunn å være.

Velger man f.eks kylling som kjøtt og en litt mager ost, snakker vi glutenfri hverdagspizza uten problem!

Smaker den blomkål?

Glutenfri blomkålpizza
Fristende blomkålpizza: Hvem vil vel ikke ha denne glutenfrie pizzaen?

Ut av ovnen har pizzaen en fin konsistens. Bunnen har fått antydning til å bli sprø, men ikke hard. Dette lover godt! Men så var det smaken da …

Ved første bit med bare skorpe, smaker man kjapt at dette er noe annet enn en vanlig pizzabunn. Men smaken er slett ikke dum, og en ny bit frister kjapt.

Når man vet at dette er en blomkålpizza, smaker den kanskje litt blomkål. Men hadde man ikke visst det, tror vi det hadde vært vanskelig å sette fingeren på at det er blomkål den smaker. Og uansett: den smaker OK (og det gjør jo blomkål også).

Bunnen har ikke spesielt dominerende smak, så sammen med fyllet, forsvinner den litt særegne smaken, og vi synes den funker overraskende bra (det må være lov å si når pizzaen er laget av blomkål!)

Konklusjon pizzabunn av blomkål

Glutenfri pizzabunn av blomkål funker! Den første biten smaker litt annerledes enn det man forventer av en vanlig pizzabunn, men smaken er ok. Og blandet med pizzafyll funker den som bare det!

Den er et næringsmessig funn, og med riktig fyll og ost, kan du nok godt spise glutenfri blomkålpizza flere ganger i uka med goood samvittighet.

Det eneste som trekker ned er prisen. Det er en sunn, men dyr fornøyelse.

Gjenkjøp? JA! Det blir definitivt blomkålpizza igjen med god samvittighet!
Pris: Ca. 70,- for 190 gram
Produsent: PizzaMI
Butikk: Meny (finnes muligens hos andre også)
Hvor i butikken: Fryseskap (ved glutenfri varer)