Testet: Billige glutenfrie rundstykker fra frysedisken

Du finner mange velsmakende glutenfrie rundstykker i frysedisken, men prislappen kan fort dempe apetitten. 60-70 kr (!) er ikke uvanlig for 4 rundstykker. Men det finnes et fullgodt alternativ til halve prisen. Vi har testet billige glutenfrie rundstykker.

Vi måtte sjekke prisen 2 ganger da vi plukket ut pakken med rundstykker ut fra fryseskapet på Meny. 27 kroner for 4 frosne rundstykker er ikke hverdagskost for en cøliakier som er vant til å betale kafé-pris for brødmaten som spises hjemme.

Pure Food grove glutenfrie rundstykker
Glutenfrie rundstykker til bra pris: endelig glutenfrie rundstykker fra frossendisken som ikke tømmer kontoen!

Enorm prisforskjell på glutenfrie rundstykker

De innbydende, sorte posene fra Pure Food byr på 4 rundstykker, som utgjør en totalvekt på 240 gram. De kommer både i en grov og en fin versjon. I nabohylla i fryseskapet på Meny ligger Hatting sine pakker med fiberrundtykker. Disse pakkene veier akkurat det samme (240 g), men har en prislapp 68 kroner.

For godt under halv pris av konkurrentene, kan de være gode på smak?

Hard skorpe, men vi har et triks …

Det var med stor spenning vi slang rundstykkene fra Pure Food i stekeovnen til frokost dagen etter. Var de så gode som de så ut som?

Billige glutenfrie rundstykker
Perfekt skorpe: Skorpen på Pure Food Grove glutenfrie rundstykker var i hardeste laget rett ut fra ovenen, men vi brukte det gamle håndkle-trikset. Og etter 4 minutter var de perfekte!

Det første vi legger merke til, er at rundstykkene er litt harde i skorpen da de kommer ferdige ut på stekebrettet (gjelder både den fine og den grove typen). Men dette er relativt vanlig for glutenfrie rundstykker, og vi fikser det lett med et gammelt triks:

Pakk de glutenfrie rundstykkene inn i et kjøkkenhåndkle med en gang de kommer ut fra ovnen, så får de en mykere (men likevel sprø) skorpe.

Når vi endelig får satt tenna i rundstykkene, er dommen kjapt klar:

Dette er knallgode rundstykker, som er helt på høyde med de glutenfrie (og dobbelt så dyre) rundstykkene du finner fra Hatting og Fria i den glutenfrie delen av frossendisken. Faktisk er den grove utgaven nesten bedre, med masse digge frø og kjerner å tygge på. Den fine typen skiller seg mindre fra konkurrentene.

Er det noen haker?

Hvis prisen er den halve, og smaken er like god, er det da noen andre haker?

Grove glutenfrie rundstykker - billige
På det groveste! Skal du ha grovere glutenfrie rundstykker, må du kanskje bake dem selv?

Nei, tvert imot. Ernæringsmessig leverer også de grove rundstykkene svært bra. Med 45,4 % karbohydrater og 7 % kostfiber, er dette brødmat vi med god samvittighet spiser. De inneholder også 30% frøblanding, som gir dem et skikkelig grovt preg. Det eneste vi har å utsette på, er at produsenten har vært litt vel ivrig med salt-bøssa, noe som har gitt dem et saltinnhold på 1,3%. Men dette er dessverre nokså vanlig når det kommer til glutenfrie bakevarer.

Den fine utgaven er ikke like imponerende ernæringsmessig (59 % karbohydrat og 1,5% kostfiber), men så konkurrerer de også mer i «loff-segmentet».

Enda et godt argument

Mens vi stekte rundstykkene, leste vi nærmere på pakken, hvor vi finner enda et kjøpsargument:

Rundstykkene er bakt på Ryconbakeriet, som er en unik arbeidsplass for døve/hørselshemmede og døvblinde. Snakk om godt tiltak – med vellykket resultat!

Pure Food Glutenfrie rundstykker – konklusjon

Produsent: Pure Food

Kjøpes hos: Meny, Spar, Bunnpris, Kolonial.no

Pris: Ca 27,- for 240 gram (4 stk)

Gjenkjøp? JA! Den grove typen blir nok kjøpt ofte fremover (når vi skal være sunne og spise godt til helgefrokostene)

Her er det mye å glede seg over: pris, smak, sunnhet og bakeri med positivt tiltak som står bak.

Vi vil nok definitivt anbefale å velge de grove glutenfrie rundstykkene fra Pure Food. De er langt bedre ernæringsmessig, og skiller seg også positivt ut på smak. De fine rundstykkene gir også mye for pengene, men er mer «på det jevne».